Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/tmp) is not within the allowed path(s): (/website/oldweb-sulik.sk/:/usr/local/lib/php/:/usr/local/share/pear/:/website/tmp/) in /quad/website/oldweb-sulik.sk/wp-content/plugins/wp-simple-firewall/src/lib/vendor/fernleafsystems/wordpress-services/src/Core/Fs.php on line 466
Torta La bomba - lieskovce a 70 % čokoláda
Richard Sulík na témy slovenská politika, Európska únia a ekonomika.

Torta La bomba – lieskovce a 70 % čokoláda

Opečiete lieskové orechy (250 gr., 165 stupňov, 25 minút), kým šupka pekne nezhnedne. Nechajte vychladiť, dajte dole šupknu (ide to jednoducho mrvením v ruke a následným vyfuknutím, no robte to na balkóne, lebo budete mať celú kuchyňu od šupiek) a pomelte/rozmixujte.

Na hrniec s vodou (voda by mala tesne vrieť) dajte misku a do nej 200 gr. masla a nejakú fajnú horkú čokoládu, povedzme s podielom kakaa 70%, tiež 200 gr.. Nechajte roztopiť, trpezlivo pomiešajte.

Mixérom s metličkami rozmiešajte 4 vajcia, 120 gr. cukru, obsah dvoch vanilkových strukov a 8 gr. prášku na pečenie. Miešajte naplno 6 minút, objem sa takmer zdvojnásobí. Všetky tri veci (pomleté lieskovce, maslo zmiešané s čokoládou a vajcia zmiešané s cukrom, vanilkou a práškom na pečenie) zmiešajte dokopy, nalejte do formy (na spodok formy papier a boky vytrieť maslom) a dajte na 35 minút piecť, pri 180 stupňoch.

Prajem vám dobrú chuť, torta je fakt dobrá. Líniu si nezničíte, torta je bez múky ☺.

Torta La bomba - lieskovce a 70 % čokoláda

Komenty k článku nájdete tu >>

Ak máte otázky na R. Sulíka, napíšte mu na mail richard@oldweb-sulik.sk.

Autor článku Richard Sulík

Poslanec Európskeho parlamentu, slovenský politik, zakladateľ a predseda pravicovo-liberálnej strany Sloboda a Solidarita. Spoluautor slovenskej daňovej reformy. Bývalý poradca ministrov financií a bývalý predseda NRSR.