Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/tmp) is not within the allowed path(s): (/website/oldweb-sulik.sk/:/usr/local/lib/php/:/usr/local/share/pear/:/website/tmp/) in /quad/website/oldweb-sulik.sk/wp-content/plugins/wp-simple-firewall/src/lib/vendor/fernleafsystems/wordpress-services/src/Core/Fs.php on line 466
Recepty Archives - Oldweb-Sulik.sk
Richard Sulík na témy slovenská politika, Európska únia a ekonomika.

Recepty

Priatelia,
Zistil som, že varenie je strašne kreatívna vec a ak sa človek zaujíma trochu aj o podstatu procesov, tak aj veľmi zaujímavá. Nehovoriac o tom, že človek sa väčšinou dobre naje. Píšem väčšinou, lebo už niekoľko mojich pokusov skončilo párkami ☺.

Samozrejme, že som tieto recepty nevymyslel ja. Myslím, že ani jeden jediný. Ale všetky som poctivo testoval dovtedy, až som bol s výsledkom spokojný. Preto ručím za to, že ak ich presne dodržíte, budú fungovať. Hlavne neverte vašej trúbe a teplotu merajte.

S receptami budem pokračovať a keď ich bude dosť, vydám knihu. Pýtate sa čo je dosť? Nuž to neviem v tomto momente ani ja, ale ak sa subscribnete, tak sa to nielen dozviete, ale vám jednu aj darujem.

Reštaurácia Mamma Mia bude mať najlepšie crème brulée od Sulíka

Crème brulée │ Richard Sulík sa vo svojom voľnom čase venuje okrem iného najmä vareniu. Richard Sulík varí dobre a varí rád. O tom, že mu kulinárske … Viac.

Začína sezóna špargle – chce to rizoto

Keby originál talianske rizoto bolo komplikované, nebolo by talianske. Vôbec sa toho nebojte, výsledok fakt stojí za to. Zoberiete pol kila zelenej (kvôli optike) špargle, … Viac.

Spaghetti carbonara – musíte byť trpezlivý

Hranica medzi praženicou so slížmi a fantastickými špagetami carbonara je proklete tenká, finta je v trpezlivom miešaní. Dôraz je na slove „trpezlivom“ a na „miešaní“. … Viac.

Na Veľkonočnú nedeľu je aj pre ateistu jahňacinka fajná

Zoberiete jedno stehno a jedno pliecko (lebo ste si na Veľkú noc obstarali polku jahňaťa), potriete olivovým olejom a riadne ich obalíte do zmesi soli, … Viac.

Torta La bomba – lieskovce a 70 % čokoláda

Opečiete lieskové orechy (250 gr., 165 stupňov, 25 minút), kým šupka pekne nezhnedne. Nechajte vychladiť, dajte dole šupknu (ide to jednoducho mrvením v ruke a … Viac.

Tajomstvo skvelej pizze je v ceste, omáčke a teplote

Do robota dáte 600g hladkej múky (niekde predávajú múku špeciálne na pizzu), 340ml vody, polovicu čerstvých kvasníc (21g; borci používajú špeciálne pivné kvasnice), 12g soli … Viac.

Tafelspitz jemný ako vata

Ten spôsob sa volá sous vide a stavím sa, že jemnejšie mäso ste nejedli. Zoberiete Tafelspitz (po slovensky kvetná špička, kúpite v Metre), cca 1kg, … Viac.

Čírené maslo, vec v kuchyni fest potrebná

Všetky tie reči o nezdravom masle a zdravých omega-tri-kyselinách sú len reči. Žiaden top kuchár nevarí bez masla. Lenže, maslo začne dymiť už pri cca … Viac.

Pozdravujem fanúšikov

Dovolím si odporúčanie na jeden recept, ktorý sa zdá byť veľmi fajnový. Ak to urobíte dnes, na Silvestra 2015 akoby ste našli: Dáte dva pomaranče, … Viac.